top of page

Kizzy is een zangeres, songwriter, actrice, tv-presentator en dichter

Ze studeerde af aan het prestigieuze conservatorium Berklee College of Music in Boston.
In de Verenigde Staten trad ze op voor president Bill Clinton en David Bowie en presenteerde ze tv-shows.

Na elf jaar in  Amerika te hebben gewoond woont ze nu in Nederland.

Jeugd

Kizzy werd geboren in Rotterdam in Nederland en groeide op op het eiland Curaçao, waar ze als kind hoofdrollen had in verschillende musicals en toneelstukken op televisie. 

Ze won tal van talentenjachten en  werd populair door haar theatershows, gedichten en muziekhits.

Nationaal Songfestival
 

In 1996 won ze het Nationaal Songfestival (CBU: Caribbean Broadcasting Union) en werd daarmee de vertegenwoordiger van Curaçao op het Caribbean Song Festival in Barbados, waar ze tweede werd metLied tot leven, a Tumba (de nationale muziek van Curaçao) geschreven van de beroemde Antilliaanse componist Errol 'El Toro' Colina en Joseph Hart.

Wie is er nieuwsgierig?

Op de middelbare school werd Kizzy de presentator van Wie is er nieuwsgierig, het kinderprogramma dat onderdeel was van Atardi Hubenil op de zender Tele-Curaçao TV.

Lamu Lamu

Ze werkte samen met zangers Clifton End en Paul welvaart aan het album Cocktail,  Lamu Lamu geproduceerd door Adeeb Oberoi, dat bovenaan de chats stond en het best verkochte album van de Nederlandse Cariben werd.

  • Berklee Muziekacademie

  • Emmerson College

  • Het Boston Conservatorium
     

Na de middelbare school verhuisde Kizzy naar de VS om muziek, acteren, dansen en tv-optredens te studeren.

Ze studeerde aan Berklee College of Music, Emmerson College en aan The Boston Conservatory.

Voordat Kizzy in 2013 afstudeerde aan het Berklee College of Music, werd ze uitgenodigd in de Dean's Club voor haar 'Outstanding Accomplishments as a Performin'.g Artiest'.
 

TV en muziek in de VS

In Boston werd Kizzy de tv-presentator voor kunst- en entertainmentshows op verschillende tv-kanalen, en verscheen ook op E! en VH1.

Ze trad op met artiesten als Steven Tyler, Al Cooper en Glenn Close, modelleerde in modeshows, deed tv-commercials en organiseerde openbare evenementen..

  • President Bill Clinton

  • juffrouw Boston

Kizzy was gastheer van de Miss Boston-wedstrijd en was een van de juryleden.

In diezelfde periode gaf ze performancelessen, onder andere aan het Arlington Centre For the Arts.

Als leadzangeres van het Bo Winiker Orchestra trad ze op voor Bill Clinton en op vele andere spraakmakende evenementen. 

Top tien vrijgezellen

Kizzy heeft haar publiek zowel op tv als in de muziekwereld vermaakt, en ze is niet onopgemerkt gebleven door de redactie van het Improper Bostonian Magazine. 

Ze riepen haar uit tot een van de 'Top 10 meest in aanmerking komende vrijgezellen in Boston' en Kizzy stond op de omslag van hun tijdschrift.

Kizzy was ook te zien met cameo's in populaire tv-commercials.

Festivals

 

Na jaren van succesvolle concerten en tv-shows in de VS, woont Kizzy nu in Nederland, waar ze is geboren. 
In Nederland nam ze een soloalbum opOnuitgesproken rijm.

Later heeft ze opgenomenHeb jezelf een vrolijk klein kerstfeest, dat is opgenomen met een groots LIVE Orchestra.

In augustus 2013 was een van de shows die ze optrad in de CuraCoa North Sea Jazz Festival.

Enkele van de andere artiesten die optraden op het festival waren Diana Ross, Erykah Badu, Marc Anthony, The Roots, Prince en Paul Anka. 

Live-evenementen presenteren

Sinds Kizzy terug naar Nederland is verhuisd, is Kizzy verschenen als gastheer en presenteerde ze verschillende evenementen. 

Ze heeft evenementen georganiseerd zoals de Miss Valentine schoonheidswedstrijd, Internationale Vrouwendag, Goois Jazz Festival, het Kwaku Zomerfestival, het jaarlijkse evenement '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' ter ere van Bevrijdingsdag, het Pearls of the Dutch Caribbean Gala & Award Show en het liefdadigheidsevenement 'Hands Off Our Girls - Serious City' in Het glazen Huis in Winterland Schiedam.

Van POP tot Sondheim
 

Kizzy's muzikale samenwerkingen in Nederland omvatten haar optredens met het Wilton Orchestra onder leiding van muzikaal leider Jean Gruter en het concert onder leiding van Annelies Kars.

 

Ook werkte ze samen met het Koninklijk Schiedams Mannenkoor; ORPHEUS (Koninklijk Schiedams Mannekoor) en was solist in het Broadway Musical Concert van GZO (Gemengd Zangkoor Oosterheide).

Dit concert, compleet met een mix van een live orkest en een ensemble uit Oosterhout, stond onder leiding van dirigent Charles van Veeke.

 

Kizzy, die meestal haar eigen pop-, rock- en wereldmuziek zingt, zong muziekstukken van Sondheim en Bernstein voor een uitverkochte muziekzaal van Oosterhout.

  • Supervrouwen

  • Cel Voor Cel

 

Kizzy's komische theatervoorstellingen met liedjes en poëzie over vrouwenrechten en emancipatie hebben zowel bij haar vrouwelijke als mannelijke publiek een snaar geraakt.

 

Ze werd uitgenodigd om haar gedicht voor te dragenSupervrouwenop verschillende congressen en verscheen in 'Kracht on Tour'.

 

Als motiverende spreker heeft ze gesproken op congressen, onder andere voor UNESCA - SAMUN aan de Universiteit van Amsterdam en Kracht On Tour.

 

Kizzy is ook een vaste klant op verschillende poëzie-evenementen waar ze haar originele gedichten voordraagt.

Ze droeg haar gedicht voorCel Voor Cel die ze schreef ter ondersteuning van de strijd tegen kanker op evenementen als de Alpe d'HuZes en het Als Kanker Je Raakt Charity Event.

news -Kizzy at Schiedamse Sterren3_edite

* Foto door Michel Porro - Getty-afbeeldingen:

Koningin Maxima van Nederland kijkt naar een optreden van Kizzy tijdens de grap Smit Prijsuitreiking. Rechts van haar zit minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker.

Koningin Maxima 

Kracht on Tour, de organisatie voor vrouwenrechten en emancipatie in Nederland nodigde Kizzy voor een tweede keer uit om haar muzikale column, haar gedichtSupervrouwen en zingen op de Grande Finale en deJoke Smit prijsuitreiking in 2015.

Kizzy verscheen in de NPO2 TV-serie 'Ondersteboven Nederland Jaren 60 - The Woman In Your Life Is You' van Kees van Kooten terwijl ze zong voor koningin Maxima der Nederlanden tijdens de Joke Smit Award Ceremony in Den Haag.

 

Andere genodigden waren minister van Cultuur en Onderwijs Jet Bussemaker en de burgemeester van Den Haag. Bekijk de tv-beelden met Kizzy hier.

In 2016 voegde Kizzy zich bij de cast van deLaten we jou vieren!Theatertournee van Single Supermom terwijl ze al zingend en voordragend door Nederland toerdeSupervrouwenin verschillende uitverkochte zalen.

OPENBOEK

 

In 2017 werd Kizzy de tv-presentator van OPENBOEK, een nieuwe Kids TV-show.
Ze presenteerde de show met  komiek Quintis Ristie.

Schiedam Steun Sint Maarten!

 

In 2017 was Kizzy initiatiefnemer van 'Schiedam Steunt St. Maarten', een benefietactie die ze opzette om donaties en goederen in te zamelen voor Saba, St. Eustatius en vooral St. Maarten dat het hardst werd getroffen door orkaan Irma.

De show gehost door Marco Spruit Bleeker werd LIVE uitgezonden op Schiedam TV en bevatte muziekartiesten, dichters, sprekers, historici, scholen en politici met LIVE-interviews met Jonathan Johnson, de gezaghebber van Saba, en de Nederlandse Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella.

Kizzy, die het tv-publiek op de hoogte hield van de donaties, eindigde met een eerbetoon en zong de volksliederen van Saba, Statia en Sint Maarten.

Alle donaties gingen via de aanwezige notaris naar het Nederlandse Rode Kruis. De goederen zijn met medewerking van het Korps Politie Dordrecht naar de getroffen eilanden gestuurd.

Foto's: Johan Janssen

Kizzy gebruikt haar unieke stijl en performance achtergrond om van elke muziekshow een opwindende ervaring te creëren voor haar publiek. 

 

Of ze nu zingt, een presenteerd, een rol speelt, of haar poëzie voordraagt...

 

Kizzy is having a party and you are invited.

bottom of page