top of page

Kizzy is zangeres, songwriter, actrice, tv presentatrice en dichter

Ze studeerde af aan het prestigieuze conservatorium Berklee College of Music in Boston.
In de Verenigde Staten trad ze op voor president Bill Clinton en David Bowie en presenteerde ze tv-shows.

Na elf jaar in  Amerika te hebben gewoond woont ze nu in Nederland.

Nationaal Songfestival
 

In 1996 won ze het Nationaal Songfestival (CBU: Caribbean Broadcasting Union) en werd daarmee de vertegenwoordiger van Curaçao op het Caribbean Song Festival in Barbados, waar ze tweede werd met Song To Life, een Tumba (de nationale muziek van Curaçao) geschreven door de beroemde Antilliaanse componist Errol 'El Toro' Colina en Joseph Hart.

Jeugd

Kizzy werd geboren in Rotterdam en groeide op, op Curaçao, waar ze als kind hoofdrollen kreeg in verschillende musicals en toneelstukken op televisie. 

Ze won tal van talentenjachten en  werd populair door haar theatershows, gedichten en muziekhits.

Wie Is Er Nieuwsgierig?

Op de middelbare school werd Kizzy de presentattice van Wie Is Er Nieuwsgierig, het kinderprogramma dat onderdeel was van Atardi Hubenil op de TV zender Tele-Curaçao.

Cocktail - Lamu Lamu

Ze werkte samen met zangers Clifton End en Paul welvaart aan het album Cocktail - Lamu Lamu geproduceerd door Adeeb Oberoi, dat bovenaan de chats stond en het best verkochte album van de Nederlandse Cariben werd.

  • Berklee College Of Music

  • Emmerson College

  • The Boston Conservatory
     

Na de middelbare school verhuisde Kizzy naar de VS om muziek, spel (acteren), dans en Performance For TV te studeren.

Ze studeerde op Berklee College of Music, Emmerson College en op The Boston Conservatory.

Voordat Kizzy afstudeerde aan het conservatorium Berklee College of Music, werd ze uitgenodigd in de Dean's Club voor haar Outstanding Accomplishments as a Performing Artist.

TV en muziek in de VS

In Boston werd Kizzy de presentatrice van entertainment, kunst en cultuur programma's op verschillende tv zenders, en verscheen ze o.a. op E! en VH1.

Ze trad op met artiesten als Steven Tyler, Al Cooper en Glenn Close, modelleerde in modeshows, deed tv-commercials en presenteerde live evenementen.

  • President Bill Clinton

  • Miss Boston

Kizzy was presentatrice van de Miss Boston wedstrijd en was één van de juryleden.

In diezelfde periode gaf ze performance lessen, aan onder andere het Arlington Centre For the Arts.

Als leadzangeres van het Winiker Orchestra trad ze op voor Bill Clinton en op vele andere spraakmakende evenementen. 

Top tien meest begeerde Bachelorettes

Kizzy heeft haar publiek zowel op tv als in de muziekwereld vermaakt, en dat is niet onopgemerkt gebleven door het Improper Bostonian Magazine, in die periode het meest bekende blad van Boston

Het blad riep haar uit tot een van de 'Top 10 meest meest begeerde vrouwelijke vrijgezellen in Boston' en Kizzy stond op de cover.

Ook was Kizzy te zien met cameo's in populaire tv-commercials.

Festivals

 

Na jaren van succesvolle concerten en tv-shows in de Verenigde Staten, woont Kizzy nu in Nederland, waar ze is geboren. 
In Nederland nam ze het solo album Unspoken Rhyme op.

Later bracht ze de single Have Yourself A Merry Little Christmas op, die opgenomen werd met een groots LIVE Orchest o.l.v. Piet Souer.

Kizzy trad o.a. op, op het Curaçao North Sea Jazz Festival.

Enkele van de artiesten die toen ook optraden op het festival waren Diana Ross, Erykah Badu, Marc Anthony, The Roots, Prince en Paul Anka. 

Live evenementen presenteren

Sinds Kizzy terug naar Nederland is verhuisd, is Kizzy verschenen als gastheer en presenteerde ze verschillende evenementen. 

Ze heeft evenementen georganiseerd zoals de Miss Valentine schoonheidswedstrijd, Internationale Vrouwendag, Goois Jazz Festival, het Kwaku Zomerfestival, het jaarlijkse evenement '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' ter ere van Bevrijdingsdag, het Pearls of the Dutch Caribbean Gala & Award Show en het liefdadigheidsevenement 'Hands Off Our Girls - Serious City' in Het glazen Huis in Winterland Schiedam.

Van POP tot Sondheim en Bernstein
 

Kizzy's muzikale samenwerkingen in Nederland omvatten haar optredens met het Wilton Orchestra onder leiding van muzikaal leider Jean Gruter en het concert onder leiding van Annelies Kars.

 

Ook werkte ze samen met het Koninklijk Schiedams Mannenkoor; ORPHEUS (Koninklijk Schiedams Mannekoor) en was solist in het Broadway Musical Concert van GZO (Gemengd Zangkoor Oosterheide).

Dit concert, compleet met een mix van een live orkest en een ensemble uit Oosterhout, stond onder leiding van dirigent Charles van Veeke.

 

Kizzy, die meestal haar eigen pop-, rock- en wereldmuziek zingt, zong muziekstukken van Sondheim en Bernstein voor een uitverkochte muziekzaal van Oosterhout.

  • Supervrouwen

  • Cel Voor Cel

 

Kizzy's komische theatervoorstellingen met liedjes en poëzie over vrouwenrechten en emancipatie hebben zowel bij haar vrouwelijke als mannelijke publiek een snaar geraakt.

 

Ze werd uitgenodigd om haar gedicht Supervrouwen te dragen op verschillende congressen en verscheen in 'Kracht on Tour'.

 

Als motivational speaker heeft ze gesproken op congressen, onder andere voor UNESCA - SAMUN aan de Universiteit van Amsterdam, het Malieveld, de Tweede Kamer en Kracht On Tour.

 

Kizzy is ook een vaste dichter op verschillende poëzie-evenementen waar ze haar originele gedichten voordraagt.

Ze droeg haar gedicht Cel Voor Cel voor die ze schreef over van de strijd tegen kanker op evenementen als de Alpe d'HuZes en het Als Kanker Je Raakt Charity Event en voor KWF Kankerbestrijding.

news -Kizzy at Schiedamse Sterren3_edite

* Foto door Michel Porro - Getty-afbeeldingen:

Koningin Maxima van Nederland kijkt naar een optreden van Kizzy tijdens de grap Smit Prijsuitreiking. Rechts van haar zit minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker.

Koningin Maxima 

Kracht on Tour, de organisatie voor vrouwenrechten en emancipatie in Nederland nodigde Kizzy voor een tweede keer uit om haar muzikale column, haar gedicht Supervrouwen voor te dragen, en te zingen op de Grande Finale en de Joke Smit prijsuitreiking.

Kizzy verscheen in de NPO 2 TV serie 'Ondersteboven Nederland Jaren 60 - The Woman In Your Life Is You' van Kees van Kooten en zong voor koningin Maxima.

 

Andere genodigden waren minister van Cultuur en Onderwijs Jet Bussemaker en de burgemeester van Den Haag. Bekijk de tv-beelden met Kizzy hier.

In 2016 voegde Kizzy zich bij de cast van de Laten we jou vieren! Theatertournee van Single Supermom terwijl door Nederland toerde met haar gedicht 'Supervrouwen'.

OPENBOEK

 

In 2017 werd Kizzy de prsentatrice van OPENBOEK, een nieuwe jeugd TV programma.
Ze presenteerde de serie met  komiek Quintis Ristie.

Schiedam Steun Sint Maarten!

 

Kizzy was de initiatiefnemer van 'Schiedam Steunt St. Maarten', een benefietactie die ze opzette om donaties en goederen in te zamelen voor Saba, St. Eustatius en vooral St. Maarten die het hardst werd getroffen door orkaan Irma.

De show gepreenteerd door Marco Spruit Bleeker werd LIVE uitgezonden op Schiedam TV en bevatte muziekartiesten, dichters, sprekers, historici, scholen en politici met LIVE interviews met o.a. Jonathan Johnson, de gezaghebber van Saba, en de Nederlandse Rijksvertegenwoordiger  Gilbert Isabella.

Kizzy, die de kijkers op de hoogte hield van de donaties, eindigde met een eerbetoon en zong de volksliederen van Saba, Statia en Sint Maarten.

Alle donaties gingen via de aanwezige notaris naar het Nederlandse Rode Kruis. De goederen zijn met medewerking van het Korps Politie Dordrecht naar de getroffen eilanden gestuurd.

Foto's: Johan Janssen

Slavernij En Wij

 

Kizzy preseenteerde in de 3-delige NOS & NTR TV Documentaire Slavernij en Wij van NPO Start. Volg Kizzy op haar muzikale zoektocht met ontroerende verhalen over de slavernij, tijdens haar bezoek aan St. Maarten en ook aan St. Eustatius (Statia) - het eiland waar haar moeder vandaan komt.

Stream de documentaire op NPO Start.

Statia-St Maarten Afschaffing Slavernij Foto Hans Duran (22,5).jpg

Internationale Allure

 

Kizzy gebruikt haar unieke stijl en performance achtergrond om van elke muziekshow een opwindende ervaring te creëren voor haar publiek. 

 

Of ze nu zingt, een TV programma of live evement presenteert, een rol speelt, of haar poëzie voordraagt...

 

Kizzy is having a party and you are invited!

bottom of page