top of page

Goede doelen

FILANTROPIE

 

Naast haar werk als uitvoerend kunstenaar, schrijver en dichter, is Kizzy gepassioneerd door de inclusie en het respect voor alle mensen, ook voor mensen met een intellectuele uitdaging. 

Ze is een dierenvriend en een toegewijd pleitbezorger voor vrouwenrechten en het welzijn van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Kizzy steunt organisaties die strijden voor de gezondheid en het welzijn van mannen, vrouwen en kinderen die ziek zijn.

Kizzy - Schiedam Steunt St. Maarten / Schiedam Supports St. Martin
Kizzy - Schiedam Steunt St. Maarten / Schiedam Supports St. Martin

Kizzy was de initiatiefnemer van 'Schiedam Steunt St. Maarten', een door haar opgezet liefdadigheidsevenement om donaties en goederen in te zamelen voor Saba, St. Eustatius en vooral St. Maarten dat het hardst werd getroffen door orkaan Irma.

De show gehost door Marco Spruit Bleeker werd LIVE uitgezonden op Popup TV en er waren muziekartiesten, dichters, sprekers, historici, scholen, politici en er waren zelfs internationale LIVE-interviews met Jonathan Johnson, de gezaghebber van Saba, en Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella.

Kizzy, die het tv-publiek op de hoogte hield van de donaties, eindigde met een eerbetoon en zong de volksliederen van Saba, Statia en Sint Maarten.

Alle donaties gingen via de aanwezige notaris naar het Nederlandse Rode Kruis. De goederen zijn met medewerking van het Korps Politie Dordrecht naar de getroffen eilanden gestuurd.

Je kunt de voorstelling bekijken hier.

Foto's: Johan Janssen

CHARITY CONCERT VOOR

DE ZIEKTE VAN HUNTINGTON

Kizzy was de presentator van het Charity Concert voor de ziekte van Huntington. Ze gaf ook een  musical performers.
De dinnershow en het concert, georganiseerd door Jazzpodium Waterweg en geïnitieerd door Marije Scholl-Gelderblom (midden op de foto met de cheque) vond plaats op 15 december in het prachtige landschap van de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam.

Lees meer over de ziekte van Huntington via:
www.doodgezwegen.nl

www.hdsa.org

www.hda.org.uk

KIZZY IN STUDIO KOM MAAR OP VOOR THE 
PRINSES BEATRIX SPIERFONDS

Kizzy's interview en optreden voor de Stichting Prinses Beatrix Spierfonds kan nuop internet gezien. Ze vertelde over het steunen van deze stichting inStudio Kom Maar Opop pop-up-tv. De show werd geproduceerd door Marco Spruit Bleeker.

HET 20-JARIG JUBILEUMCONCERT VAN

DE ROLANTINO'S
 

De Rolantino's is een orkest bestaande uit musici met een  disability onder leiding van Annelies Kars. Voor dit speciale evenement  werden ze geleid door 5 gastzangers.

Kizzy schreef de tekst van een van de nummers die  Annelies Kars voor hen schreef. Het nummer 'Lekker Chill' werd gezongen door een groep zangstudenten onder leiding van Kizzy op het podium tijdens het 20-jarig jubileum van de Rolantino'sWij Gaan Ervoor!op 17 september in Theater aan de Schie. Dit gebeurde terwijl De Rolantino's hen vergezelden op het podium. 

Er traden verschillende artiesten op waaronder Ria Valk, Imca Marina en Marianne Weber.

Zie devideovanKizzy repeteert met haar studentenen dan de video vanKizzy op het podium met haar leerlingenzingen Lekker Chillen.

CHARITY SHOW FOR 
SOPHIA'S KINDERZIEKENHUIS

Kizzy was voor een tweede jaar uitgenodigd op perform  Zuiderparkdagen Festival, georganiseerd door DJ Hansie.

De opbrengst ging naar het Sophia Kinderziekenhuis.