top of page

Boven Kizzy

Kizzy is zangeres, songwriter, actrice, tv-presentator, inspirerende spreker, en dichteres.

Ze studeerde af aan het conservatorium Berklee College of Music in Boston.

In de Verenigde Staten traden ze op voor oa president Bill Clinton en David Bowie. Ook presenteerde ze TV programma's voor diverse Amerikaanse TV zenders. 

Na elf jaar in Amerika te hebbencc781905-5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_gewoond woont ze nu in Nederland. 

Onlangs droeg Kizzy tijdens de Joke Smit prijsuitreiking haar gedicht / muzikaal column Supervrouwen voor, voor Koningin Máxima. 

Kizzy is tevens de tv-presentatrice van het nieuwe kinderprogrammaOPENBOEK op  OPEN Rotterdam.

 

Eenmaal in Nederland, Kizzy afgestudeerd aan de Nederlandse Beautyschool.
U kunt hier,  onder 
cosmeticameer lezen over Kizzy als visagiste.
Kizzy geeft eveneens workshops in musical theater en performance op lagere - en middelbare scholen, en zanglessen_cc781905-5cde-3194 -bb3b-136bad5cf58d_op muziekscholen.

*Deze biografie gaat over Kizzy's carrière als   artiest, actrice en schrijfster_cc781905-5cde-3194- bb3b-136bad5cf58d_in muziek, theater en TV.

Jeugd

Kizzy were in Nederland geboren en ontwikkeld op Curacao op. Daar had ze als soort hoofdrollen in diverse musicals en toneelstukken op TV. 

Ze wonnen ook meerdere kinderprijzen en talentenjachten.
Kizzy werd bekend dankzij haar theatershows, gedichten en muziekhits.

Het Nationale Songfestival

In 1996 won ze het Nationaal Songfestival (CBU; Caribbean Broadcasting Union) en werd daarmee de vertegenwoordiger van Curaçao op het Caribbean Song Festival in Barbados, waar ze tweede werd metLied tot leveneen Tumba geschreven door Errol 'El Toro' Colina en Joseph Hart.

Lamu Lamu

Kizzy's carrière ging van start met het succes van het hitalbumCocktail, Lamu Lamu, een nummer één verkopend album in de Dutch Caribbean.

Wie is er nieuwsgierig?

Kizzy werd ook de presentator van 'Wie is er Nieuwsgierig?', een tv-programma voor kinderen op TeleCuraçao.

Berklee Muziekacademie
Het Boston Conservatorium
Emerson College

Na de middelare school verhuizen Kizzy naar de verenigde Stated om Muziek, acteerkunsten, musial thearr, dans en TV presentatie te studerenBerklee College of Music, aan Emerson College en de Boston Conservatory. 
 

Voordat ze in 2003 afstudeerde Berklee College of Music, werd ze uitgenodigd in de Dean's Club vanwege haar 'Uitstekende bekwaamheid en prestaties als uitvoerend artiest'.

TV & Muziek in de VS

In Boston werd Kizzy de tv-presentator voor arts & entertainmentshows op verschillende tv-kanalen, die ook op E! en VH1.

Ze trad op met artiesten als Steven Tyler, Al Cooper en Glenn Close, modelleerde in modeshows, deed tv-commercials en organiseerde openbare evenementen.

President Bill Clinton

Kizzy was gastheer van de Miss Boston-wedstrijd en was een van de juryleden.


In diezelfde periode gaf ze performancelessen, onder andere aan het Arlington Centre For the Arts.

Als leadzangeres van het Bo Winiker Orchestra trad ze op voor Bill Clinton en op vele andere spraakmakende evenementen. 

Top 10 vrijgezellen

Kizzy heeft haar publiek zowel op tv als in de muziekwereld vermaakt, en ze is niet onopgemerkt gebleven door de redactie van het Improper Bostonian Magazine. 

Ze riepen haar uit tot een van de 'Top 10 meest in aanmerking komende vrijgezellen in Boston' en Kizzy stond op de omslag van hun tijdschrift.

Kizzy was ook te zien met cameo's in populaire tv-commercials.

Festivals

Na vele jaren van succesvolle concerten en tv-shows in de VS, woont Kizzy nu in Nederland, waar ze is geboren. 

In Nederland nam ze het soloalbum 'Unspoken Rhyme' op.

Later nam ze 'Have Yourself A Merry Little Christmas' op, dat werd opgenomen met een groots LIVE-orkest.

 

In augustus 2013 was een van de shows die ze optrad op het Curaçao North Sea Jazz Festival.

Enkele van de andere artiesten die in augustus optraden op het Curaçao North Sea Jazz Festival waren Harry Belafonte, Diana Ross, Erykah Badu, Gladys Night, Marc Anthony, The Roots, Usher en Paul Anka. 

Europa

Kizzy is een veelgevraagd artiest op vele shows en festivals.

Sinds ze terug naar Nederland is verhuisd, is ze opgetreden als gastheer en presenteerde ze ook verschillende evenementen. 

Kizzy heeft evenementen georganiseerd zoals de Miss Valentine schoonheidswedstrijd, Internationale Vrouwendag, Goois Jazz Festival, het Kwaku Summer Festival, het jaarlijkse evenement '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' ter ere van Bevrijdingsdag, het Pearls of the Dutch Caribbean Gala & Award Show, en het liefdadigheidsevenement 'Hands Off Our Girls - Serious City in Het glazen Huis in Winterland Schiedam voor Serious ambtenaar en Serious Request op POPUP TV. 

Het doel van de liefdadigheidsinstelling was het helpen en beschermen van vrouwen die het slachtoffer worden van seksueel misbruik in oorlogsgebieden.

Van POP naar Sondheim

Kizzy's muzikale samenwerkingen in Nederland omvatten haar optredens met het Wilton Orchestra onder leiding van muzikaal leider Jean Gruter en het concert onder leiding van Annelies Kars.

 

Ook werkte ze mee en sloot ze zich gedwongen aan bij het Koninklijk Schiedams Mannenkoor; ORPHEUS (Koninklijk Schiedams Mannekoor) en was solist in het Broadway Musical Concert van GZO (Gemengd Zangkoor Oosterheide).

Dit concert, compleet met een mix van levensgrote orkesten en een ensemble uit Oosterhout, stond onder leiding van muzikaal leider Charles van Veeke.

 

Kizzy, die meestal pop-, rock- en jazzdeuntjes zingt, bracht muziekstukken van Sondheim en Bernstein voor een uitverkochte popzaal van Oosterhout.

Supervrouwen & 

Cel Voor Cel

Kizzy's komische theatervoorstellingen met liedjes en poëzie over vrouwenrechten en emancipatie hebben zowel bij haar vrouwelijke als mannelijke publiek een snaar geraakt.

 

Haar gedicht 'Supervrouwen' mocht ze op verschillende vrouwencongressen voordragen en verscheen in 'Kracht on Tour'.

 

Als motiverende spreker heeft ze gesproken bij vrouwenorganisaties, waaronder op het UNESCA - SAMUN evenement voor studenten aan de Universiteit van Amsterdam en stichting Rosarium.

 

Kizzy is ook een vaste klant op verschillende poëzie-evenementen waar ze haar originele gedichten voordraagt.

Ze droeg haar gedicht voorCel Voor Celdie ze schreef ter ondersteuning van degenen die strijden tegen kanker bij deAlpe d'HuZesBenefietevenement at Theater Twee Hondjes.

* Photo door Michel Porro - Getty Images:

Koningin Máxima van Nederland kijkt naar een optreden van Kizzy tijdens de grap Smit Award Ceremony 5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_zit aan haar rechterkant.

Uitvoeren van 'Supervrouwen' voor Koningin Maxima der Nederlanden

Kracht on Tour, the organization for Women's rights and emancipation in the Netherlands invited singer, songwriter,_cc781905-5cde -3194-bb3b-136bad5cf58d_actrice, tv presentator en dichter; Kizzy for a second time to present her musical column, her poem 'Supervrouwen ' (Super Women) and sing a women-empowerment song at the Grande Finale and the Joke Smit_cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_prijsuitreiking on the 27th_cc781905-5cde-3194-bb3b-580bad5 november.

Kizzy verscheen in de NPO2 tv-serie 'Ondersteboven Nederland Jaren 60 - The Woman In Your Life Is You' door Kees van Kooten, terwijl ze zong voor koningin Maxima der Nederlanden op de_cc781905-5cde-3194-bb3b -136bad5cf58d_Joke Smit Award Uitreiking tijdens de Grande Finale van Kracht on Tour.

 

Andere genodigden waren minister van Cultuur en Onderwijs Jet Bussemaker en de burgemeester van Den Haag. Het evenement werd gepresenteerd door Petra Stienen en Kirsten van den Hul. Bekijk de TV footage met Kizzyhier.

In 2016 werd Kizzy toegevoegd aan de cast van Let's Celebrate You! Theatertournee door Single Supermom terwijl ze door Nederland toerde terwijl ze Supervrouwen zong en voordroeg in verschillende uitverkochte theaters.

In 2017 werd Kizzy de tv-presentator van OPENBOEK, een nieuwe tv-show voor kinderen op OPEN Rotterdam.
Zij presenteert de show met een van Nederlands grappigste cabaretiers en tv-sterren, Quintis Ristie.

Kizzy weet haar concertbezoekers altijd te intrigeren en gebruikt haar unieke stijl en optredende achtergrond om van elke muziekshow een opwindende ervaring te maken die het publiek alleen maar doet verlangen naar meer. 

 

Weer, ze organiseert een levensgebeurtenis, spreekt over vrouwenrechten of haar avonturen in de VS, draagt haar gedichten voor of zingt tijdens haar concert...

 

Kizzy geeft een feestje en JIJ bent uitgenodigd!

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page